Duo Pamela & Hermes

Duo Pamela & Hermes on lämminhenkinen ja mukaansatempaava akustinen kokoonpano, jossa vaikuttavat laulaja Pamela Kilpeläinen ja kitaristi-laulaja Hermes Tuomisto. Duo sai alkunsa vuonna 2022, kun Helsingistä Tampereelle muuttanut Pamela kertoi pianisti Piia Kristiinalle etsivänsä laulavaa kitaristia duokaveriksi Tampereen seudulta. Piia suositteli Hermestä ja jo ensimmäisissä treeneissä kaksikko huomasi lauluäänten soljuvan helposti yhteen ja pitävänsä samantyyppisestä, juurevasta rytmimusiikista, bluesista ja 70-luvun soundimaailmasta. Hermeksen juuret ovat bluesissa ja Pamelalla enemmän jazzin ja groovaavan musiikin puolella. Duo lähti kasaamaan ohjelmistoa alkuun molemmille tutuista kappaleista, joita valittiin laajalla skaalalla, yli genrerajojen. Lähtökohtana on ollut varioida tuttujakin kappaleita omannäköisiksi versioiksi.

Ohjelmisto on sittemmin karttunut hyvinkin monipuoliseksi, kun duo on ottanut uusia kappaleita ja teemallisia kokonaisuuksia haltuun erilaisiin tilaisuuksiin. Esiintymisiä on ollut aina konserteista yritys- ja yksityistilaisuuksiin sekä ravintolakeikkoihin. Laajassa ohjelmistossa on musiikkia peräti seitsemällä kielellä (suomi, ruotsi, englanti, ranska, espanja, italia ja portugalinkieli). Teemakokonaisuuksia löytyy perinteisempien popin, rockin sekä groovemusiikin ohella ranskalaisesta musiikista Välimeren rytmeihin.

Pamela ja Hermes ovat kasanneet ympärilleen myös isomman bändin, Groove Machinen, jossa vaikuttavat lisäksi kokeneet ammattimuusikot Masi Luoma (koskettimet), Riku Poramo (basso) ja Juha P. Järvinen (rummut). Tämän lisäksi kaksikko vaikuttaa Trio Bohème -kokoonpanossa, jossa on mukana lisäksi harmonikkataiteilija Soile Närhi. Trion ohjelmisto koostuu ranskalaisista chansoneista lattarimusiikin helmiin.