Joe Vestich

JOE VESTICH: Amerikkalainen laulaja-lauluntekijä

Joen etniset juuret on Kroatiasta.  Hänen musiikillinen elämä alkoi 9-vuotiaana Pittsburghissa, Pennsylvaniassa, USA:ssa kroatialaisen kansanlaulu- ja tanssiryhmän jäsenenä, joka tunnetaan nimellä ”Pittsburgh Junior Tamburitzans”. Tämän kokoonpanon kanssa hän oppi soittamaan mandoliinin kaltaista soitinta nimeltä brač, ja veljensä Markin kanssa he alkoivat esiintyä baareissa ja ravintoloissa sekä konserttisaleissa kaikkialla Amerikassa, ja kiertuivat jatkuivat entisessä Jugoslaviassa vuonna 1968.

Ajan myötä veljien tyylit siirtyivät kohti kitaroita, kantrimusiikkia ja lopulta rock n’ rollia. Heidän country-rock -yhtyeistään ”The Vestich Brothers” tuli suosikki kaikkialla Länsi-Pennsylvaniassa, ja vuonna 1979 he nauhoittivat ja julkaisivat alueellisesti menestyneen albumin nimeltä ”Vestich Brothers – Live at Wolfendales”.

Vuonna 1986 Joen kiinnostus akateemista opiskelua kohtaan johti hänet Suomeen vaihto-opiskelijaksi Tampereen yliopistoon, jossa hän suoritti valtiotieteen ja kansainvälisten suhteiden maisterin tutkinnon keskittyen venäjäntutkimukseen. Hän on kuitenkin rakentanut uransa Suomessa ammattimuusikkona.

Saavuttuaan Suomeen Joe aloitti pian akustisten soolokeikkojen soittamisen Tampereella yhdessä muiden muusikoiden kanssa. Yksi ensimmäisistä tapaamistaan artisteista oli legendaarinen blues-rokkari Dave Lindholm, josta tuli läheinen ystävä, musiikillinen yhteistyökumppani ja joka on auttanut Joeta rakentamaan vankan musiikillisen uran Suomessa.

Useiden erinomaisten muusikoiden kanssa tehtyjen levytys- ja esitysprojektien lisäksi Joe on ollut mukana kolmessa pitkäaikaisessa bändissä Suomen arvostetuimpien, menestyneimpien esiintyjien kanssa, joiden tuloksena on julkaistu neljä albumia. Lisäksi Joe on tehnyt yhteistyötä lauluntekijän parissa keskittyen englanninkielisten sanoitusten kirjoittamiseen suomalaisille huippuartisteille ja työskennellyt syvällisesti tunnetun näyttelijä-muusikon Heikki Silvennoisen kanssa seitsemällä albumilla.

Vuosien ajan Joe on esiintynyt joka puolella Suomea, Lapin napapiirin yläpuolella olevista hiihtokeskuksista eteläisen rannikon merisatamiin ja useimpiin kohteisiin siltä väliltä. Hän on soittanut suurten kaupunkien suurimpien musiikkifestivaalien ja konserttisalien lavalla sekä pikkukaupunkien ja kylien paikallisissa baareissa ja pubeissa.

Tähän mennessä Joe on säveltänyt ja kirjoittanut noin 100 Teosto-yhdistykseen rekisteröityä kappaletta, joista suurin osa on äänitetty ja julkaistu Suomen markkinoilla. Marraskuussa 2021 Joe julkaisi uuden sooloalbuminsa nimeltä ”Steal the Wind”.

Koko albumi ”Steal the Wind” on nyt kuunneltavissa Spotifyssa ja kaikilla tärkeimmillä kuuntelualustoilla.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/6wFteQTM0u7HFMUb6zIgjh

CD:t ja vinyyli-LP:t ovat nyt myös ostettavissa ja tilauksen voi tehdä Levykauppa Äx:n alla olevasta linkistä.

https://www.levykauppax.fi/artist/vestich_joe/steal_the_wind/#754549