Tuomas Räisänen

Vintage Country & Rock ’n’ Roll

Tuomas Räisänen pukeutui cowboyksi jo päiväkodissa ja varttui aikana, jolloin internet toi amerikkalaisen juurimusiikin helmet paremmin saataville kuin koskaan ennen. Siinä oli vaikutteille alttiin ja herkkäkorvaisen nuorukaisen helppo alkaa ottaa haltuun lauluja ja soittotekniikoita, joita rapakon toisella puolella oli taltioitu levyille jo vuosikymmeniä. Niinpä ei ole ihme, että häntä on keikoillaan luultu amerikansuomalaiseksi, vaikka hän ei ole koskaan käynytkään Yhdysvalloissa!

Kantri ja perinteinen rock & roll eivät olekaan Räisäselle vain genreillä leikittelyä, vaan ne ovat hänelle luonteva ja autenttinen itseilmaisun tapa, johon hän on vuosien saatossa kasvanut. Suosikkilaulajiensa tapaan Räisänen pyrkiikin aina tulkitsemaan kappaleita omalla tavallaan ja löytämään niistä itsensä. Kappaleet myös tulevat vanhan ajan trubaduurien tapaan ulkomuistista eli ne on opittu ”sydämen kautta”, kuten amerikkalaisittain voisi ilmaista.

Ohjelmistosta löytyy Johnny Cashin, Merle Haggardin, Elvis Presleyn, Dwight Yoakamin, Chuck Berryn, Hank Williamsin, Glen Campbellin ynnä muiden legendojen tunnetuiksi tekemiä kappaleita, joissa lauletaan rakkaudesta, rikoksista, tien päällä olemisesta, yksinäisyydestä, vapauden etsimisestä ja muista ajattomista teemoista. Jos kaipaat preeriatuulta, rakkaudella valittuja klassikkobiisejä tai muuten vaan hyvää meininkiä, Tuomas Räisänen tarjoaa!